Viikon peli on kahden viikon välein vaihtuva ulkoleikki- tai peli. Viikon peliä on tarkoitus pelata ulkoiluaikana yhdessä kaikkien halukkaiden lasten kanssa. Aikuisista joku laatii listan, jossa on jaettuna kaikkien varhaiskasvattajien kesken pelin ideointivuorot kahden viikon välein. Lapset otetaan mukaan pelien ideointiin ja valintaan.

Pelin ideoija laatii pelistä ohjeet ja käy ohjaamassa pelin jokaiselle lapsiryhmälle kerran. Tämän jälkeen kunkin ryhmän varhaiskasvattajat vastaavat pelin ohjauksesta omana ulkoiluaikanaan. Tarkoituksena on, että lapset oppivat ulkopelejä, joita he osaavat pelata ulkoiluaikana sekä aikuisen johdolla, että keskenään.

Hae tai valitse kategoria…

Kaikki ideat

Jokaisella lapsella tulee olla päivittäinen mahdollisuus liikkumiseen ja liikkumisen iloon

Valtakunnallisen Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelman tavoitteena on, että jokaisella lapsella on päivittäin mahdollisuus liikkumiseen ja liikkumisen iloon. Ohjelma on rakennettu yhteistyössä laajan asiantuntijaverkoston kanssa.

Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelma on yksi valtakunnallisista liikunnan edistämisohjelmista eli Liikkuvat-ohjelmista. Ohjelmien avulla edistetään liikunnallista elämäntapaa eri ikä- ja väestöryhmissä.

Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelman strategisesta johtamisesta vastaavat opetus- ja kulttuuriministeriö ja Opetushallitus. Ohjelmaa koordinoi Likes Jyväskylän ammattikorkeakoulussa.

Copyright 2018 © LIKES. All Rights Reserved
FIN | SWE