JuniorPelicansin perustajaseurat ovat tehneet yhteistyötä varhaiskasvatuksen kanssa Päijät-Hämeessä jo pitkään, ja viime vuosina yhteistyötä on toteutettu entistäkin laajemmin päiväkoti- ja koulukiertueiden muodossa. Nyt päiväkoteja on kierretty Päijät-Hämeen seudulla jo noin 40. 

Päiväkotikiertueet ovat pitäneet sisällään liikunnallisia tunteja, jotka ovat koostuneet innostavasta liikunnasta pelien, kisojen, leikkien ja liikuntataitojen opettelun muodossa. Alakouluikäisille lapsille on taas järjestetty liikuntakerhoja. Niissä teemoina ovat olleet motoriset taidot, monipuoliset liikuntataidot ja erilaiset pallopelit.  

– Tuntien toteuttajina ovat olleet seuramme päätoimiset työntekijät. Lisäksi apuna ovat olleet myös työharjoittelijamme, jotka ovat liikunnan alan opiskelijoita. Tunteja on järjestetty niin sisällä, ulkona, jäähalleissa kuin ulkojäilläkin, junioripäällikkö Ville Ahvenainen kertoo. 

Yhteistyö eri paikkakunnilla on pääsääntöisesti saanut alkunsa siten, että seuran työntekijät ovat olleet yhteydessä päiväkoteihin, mutta toisinaan myös päiväkodeista on oltu yhteydessä JuniorPelicansiin. 

– Varsinkin viime vuosina PHLU eli Päijät-Hämeen liikunnan aluejärjestö on ollut tärkeässä roolissa yhteistyölle, Ahvenainen mainitsee. Toiminnan parhaita puolia ovat lasten innokkuus, innostus ja aito riemu liikuntaan. 

– On hieno huomata onnistumisten ja hauskuuden tunteet liikunnan parissa, sillä lapset näyttävät myös nämä tunteet aidosti. Meidät on otettu aina innolla ja lämpimästi vastaan eri paikkakunnilla, Ahvenainen iloitsee. 

Tähän asti yhteistyötä on ehditty tehdä Lahdessa, Hollolassa, Heinolassa, Asikkalassa ja Nastolan alueella, ja yhteistyötä on tarkoitus jatkaa myös tulevina vuosina. 

– Suosittelemme myös muille seuroille vastaavanlaista yhteistyötä, sillä tällä tavalla pystyy mahdollistamaan lapsille liikuntaa monipuolisesti, mikä on myös terveyden näkökulmasta todella tärkeää. Lapset saavat innostusta liikuntaan hyvässä ilmapiirissä ja positiiviset kokemukset saattavat monella johtaa jopa elämänikäiseen liikuntaharrastukseen ja liikunnalliseen elämäntapaan.. 

Seuralle myönnettiin alkuvuodesta 2020 Liikkuva koulu ja seurayhteistyö -palkinto.

– Palkinto oli seurallemme todella hieno osoitus, ja olemme siitä erittäin kiitollisia ja ylpeitä. Iso kiitos seuramme työntekijöille ja työharjoittelijoille hienosti tehdystä työstä! Toivottavasti saamme liikutettua lapsia jatkossa entistäkin enemmän ja tarjottua heille monipuolista ja innostavaa liikuntaa sekä onnistumisen elämyksiä. Kiitos kaikille, jotka olette olleet yhteistyössä mukana, päättää Ahvenainen. 

Jokaisella lapsella tulee olla päivittäinen mahdollisuus liikkumiseen ja liikkumisen iloon

Valtakunnallisen Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelman tavoitteena on, että jokaisella lapsella on päivittäin mahdollisuus liikkumiseen ja liikkumisen iloon. Ohjelma on rakennettu yhteistyössä laajan asiantuntijaverkoston kanssa.

Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelma on yksi valtakunnallisista liikunnan edistämisohjelmista eli Liikkuvat-ohjelmista. Ohjelmien avulla edistetään liikunnallista elämäntapaa eri ikä- ja väestöryhmissä.

Copyright 2018 © LIKES. All Rights Reserved