Seikkailudiplomi on riemukas tapa tutustua liikuntaan monipuolisesti. Tervetuloa seikkailemaan Hemmo Hirven, Lili Pupun, Kerttu Ketun, Saima Norpan ja Sisu Suden kanssa!

Seikkailudiplomi on alle kouluikäisten liikunnallinen ja iloisesti kuvitettu tehtävämateriaali, jota voivat käyttää niin perheet kuin varhaiskasvattajatkin. Diplomeja on kaksi erilaista: pikkutassujen diplomi alle 5-vuotiaille ja taitotassujen seikkailudiplomi 5–6-vuotiaille.

Diplomeihin on koottu kaikille vuodenajoille sopivaa liikunnallista tekemistä. Diplomit sisältävät neljä vuodenaikakohtaista seikkailukorttia, ja jokaisessa seikkailukortissa on noin kymmenen tehtävää.

Seikkailudiplomin paikalliset eli villikortti -tehtävät  on suunniteltu ja toteutettu yhteistyössä lappeenrantalaisten urheiluseurojen, liikunta-alan toimijoiden sekä kaupungin kanssa.  Villikortti on keskeinen osa diplomia, sillä se yhdistää paikalliset liikunta-alan toimijat ja diplomin suorittajat. Mikä tahansa kunta voi kerätä oman villikortti -osion ja liittää sen Seikkailudiplomiin.

Seikkailudiplomi pikkutassuille (pdf)

Seikkailudiplomi taitotassuille (pdf)

Seikkailudiplomin kehittäjät ovat lappeenrantalaiset luokanopettajat Anu Heinonen ja Mikko Tilli sekä Lappeenrannan varhaiskasvatuksen Vipinää ja Kipinää -hankkeen Jenna Backman ja Emilia Ketvell. Myös Etelä-Karjalan Liikunta ja Urheilu on osallistunut materiaalin kehittämiseen. Heinonen ja Tilli ovat kehittäneet myös suositun alakoulun liikuntadiplomin.

Etelä-Karjalan Liikunta ja Urheilu ry:n YouTube-kanavassa pääset katsomaan alakoulun opettajille ja varhaiskasvattajille suunnattua webinaaria, jossa Liikuntadiplomien tekijät kertovat ja näyttävät, miten materiaaleja voi hyödyntää kunnissa ja yksiköissä.

Yhteystiedot

Mikko Tilli ja Anu Heinonen
https://www.eklu.fi/palvelut/lapset-ja-nuoret/liikkuva-varhaiskasvatus/seikkailudiplomi/

Hae tai valitse kategoria…

Kaikki ideat

Varje barn ska dagligen ha möjlighet att röra på sig och uppleva glädjen i att röra på sig

Målet med programmet Småbarnspedagogiken i rörelse är att varje barn dagligen ska ha möjlighet att röra på sig och uppleva glädjen i att röra på sig. Programmet har byggts upp i samarbete med ett omfattande expertnätverk.

Programmet Småbarnspedagogiken i rörelse är ett av de riksomfattande programmen för att främja motion, det vill säga Rörelse-programmen (Liikkuvat-ohjelmat). Med hjälp av programmen gynnas en motionsinriktad livsstil bland olika ålders- och befolkningsgrupper.

Copyright 2018 © LIKES. All Rights Reserved
FIN | SWE