100 leikkiä -ideakirjan kansikuva.

100 leikkiä -ideakirja on projektipäällikkö Piia Kleimolan yhteen kokoama leikkiopas, joka rohkaisee kaikenikäisiä leikkimään lasten tavoin.

Kleimola kertoo ideakirjan esipuheessa, että leikki rikastuttaa niin lasten kuin aikuistenkin elämää. Se vähentää yksinäisyyttä ja lisää yhteisöllisyyttä. Ylisukupolvinen leikki on myös myönteistä vuorovaikutusta parhaimmillaan.

Leikki tukee lapsen mielen voimavaroja, mutta samalla se voi auttaa myös aikuisia jaksamaan paremmin. 100 leikkiä syntyikin hankkeen taustalla olevasta huolesta leikkimiseen käytetyn ajan vähenemisestä.

100 leikkiä -kirjan voit ladata ilmaiseksi Theseuksen tietokannasta. Se sisältää 100 ideaa erilaisiin ja eri ikäisille soveltuviin leikkeihin. Kirjasta löytyy ideoita esimerkiksi tutustumis-, taide- laulu- ja luontoleikkeihin.

100 leikkiä -ideakirja on syntynyt yhteistyössä Eloa ja iloa Kaakkois-Suomeen -kehittämisprojektin sekä Mannerheimin Lastensuojeluliiton Kaakkois-Suomen piiri ry:n yhteistyössä. Leikit on koonnut yhteen Eloa ja iloa kaakkois-Suomeen -projektin päällikkö Piia Kleimola, joka on toiminut vuosina 2014–2016 Mannerheimin Lastensuojeluliiton Kymen piirin Leikkilähettinä.

100 leikkiä -opas Theseuksen tietokannassa

Yhteystiedot

Piia Kleimola
Projektipäällikkö, Eloa ja iloa Kaakkois-Suomeen
050 3059392

Hae tai valitse kategoria…

Kaikki ideat

Varje barn ska dagligen ha möjlighet att röra på sig och uppleva glädjen i att röra på sig

Målet med programmet Småbarnspedagogiken i rörelse är att varje barn dagligen ska ha möjlighet att röra på sig och uppleva glädjen i att röra på sig. Programmet har byggts upp i samarbete med ett omfattande expertnätverk.

Programmet Småbarnspedagogiken i rörelse är ett av de riksomfattande programmen för att främja motion, det vill säga Rörelse-programmen (Liikkuvat-ohjelmat). Med hjälp av programmen gynnas en motionsinriktad livsstil bland olika ålders- och befolkningsgrupper.

Copyright 2018 © LIKES. All Rights Reserved
FIN | SWE