Liikuntaretkirepun sisältöä, kuten palloja, naruja ja numerokortteja.

Pereen päiväkodissa syntyi idea liikuntaretkirepusta, kun päiväkodin liikuntavälineistöä haluttiin uudistaa. Nyt erilaisia liikuntavälineitä sisältävä reppu on helppo napata mukaan vaikka kaikille päiväkodin retkille.

Pereen päiväkodissa Pirkkalassa haluttiin lisätä liikkumisen mahdollisuuksia siten, että liikunta olisi mahdollisimman helppoa monessa eri paikassa, ja että liikuntavälineet olisivat tällöin helposti saatavilla. Syntyi idea liikuntaretkirepusta, joka on helposti mukaan otettava reppu, jonka sisältä löytyy välineitä moniin erilaisiin peleihin ja leikkeihin. Reppu ja sen sisältö hankittiin Pereen päiväkotiin syksyllä 2020. 

– Reppu löytyy päiväkodin ulko-oven läheisyydestä ja se on tarkoitus ottaa retkille mukaan. Reppu on tarkoitettu koko päiväkodin käyttöön, kertoo Sanna Kannisto Pereen päiväkodista.

Reppu on kulkenut mukana monilla erilaisilla päiväkodin retkillä. Kannisto kertoo, että lapset ovat vapaasti voineet kehittää omia temppuratojaan ja kisojaan retkirepun välineillä. Repun sisältöä on käytetty myös ohjattuun toimintaan.

– Syksyllä ilmat olivat hyvin kosteat, joten retkirepun sisältö likaantui helposti ja puhdistus vei paljon aikaa. Jätimme retkirepun odottelemaan parempia kelejä. Talvella käytimme reppua luisteluiden yhteydessä, ja nyt keväällä retkirepun käyttö on taas lisääntynyt, kertoo Kannisto.

Yhteystiedot

Piia Koskinen
Varhaiskasvatuksen opettaja, hanketyöntekijä
0503634183

Hae tai valitse kategoria…

Kaikki ideat

Varje barn ska dagligen ha möjlighet att röra på sig och uppleva glädjen i att röra på sig

Målet med programmet Småbarnspedagogiken i rörelse är att varje barn dagligen ska ha möjlighet att röra på sig och uppleva glädjen i att röra på sig. Programmet har byggts upp i samarbete med ett omfattande expertnätverk.

Programmet Småbarnspedagogiken i rörelse är ett av de riksomfattande programmen för att främja motion, det vill säga Rörelse-programmen (Liikkuvat-ohjelmat). Med hjälp av programmen gynnas en motionsinriktad livsstil bland olika ålders- och befolkningsgrupper.

Copyright 2018 © LIKES. All Rights Reserved
FIN | SWE