Liikuntaleikkiaarteet ovat liikuntapaikkakarttoja, jotka johdattavat lapsiperheet yhteisille luontoseikkailuille. Karttojen tavoitteena on kannustaa perheitä liikkumaan, mutta samalla myös tutustuttaa perheitä lähiympäristöönsä.

Kun Kaarinan kaupungissa haluttiin innostaa lapsia liikkumaan myös päiväkodin ulkopuolella, syntyi idea liikuntaleikkiaarteista. Liikuntaleikkiaarteet ovat liikuntapaikkakarttoja, joiden avulla innostetaan perheitä liikkumaan yhdessä lasten kanssa. Liikuntaleikkiaarteet opastavat perheitä uusien liikunta- ja luontokohteiden luokse. Karttoihin on merkitty esimerkiksi uimarantoja, leikkipuistoja, luontopolkuja sekä päiväkodin pihoja, joille saa iltaisin mennä leikkimään.

– Projektin ajatuksena oli, että perheet liikkuisivat yhdessä ja tutustuisivat samalla Kaarinan lähiympäristöön. Erityisesti mietimme Kaarinaan muuttavia uusia perheitä, kertoo varhaiskasvatusjohtaja Päivi Kemppainen.

Karttoja on niiden valmistumisen jälkeen jaettu perheille päiväkotien kautta. Niitä on ollut jaossa myös julkisilla paikoilla, kuten esimerkiksi Kaarina-talossa. Kartat ovat kaikille ilmaisia. Kemppainen kertoo, että perheet ovat ottaneet kartat ilolla vastaan, ja ne ovat toteuttaneet tavoitteensa, eli motivoineet perheitä liikkumaan yhdessä.

Liikuntaleikkiaarteet ovat visuaalisesti kauniisti toteutettuja ja niitä on tehty yhteensä neljälle eri Kaarinan alueelle. Kartoissa on hyödynnetty myös QR-koodeja, joiden takaa perheet voivat lukea lisää tietyistä luontokohteista.

– Idea karttoihin lähti aikanaan liikuntakoordinaattorilta. Halusimme ottaa projektiin mukaan lisäksi myös ympäristöosaston toimijoita. Kaarina oli mukana liikuntahankkeessa, josta saatiin rahoitus myös karttoihin. Hankkeen rahoista maksettiin palkka määräaikaiselle työntekijälle, joka suunnitteli kartan. Piirrokset karttaan toteutti kaarinalainen taiteilija Sibel Kantola, Kemppainen lisää.

Kaarinan liikuntaleikkiaarteisiin voit tutustua Kaarinan kaupungin sivustolla.

Yhteystiedot

Päivi Kemppainen
Varhaiskasvatusjohtaja, Kaarinan kaupunki
0503732524

Hae tai valitse kategoria…

Kaikki ideat

Varje barn ska dagligen ha möjlighet att röra på sig och uppleva glädjen i att röra på sig

Målet med programmet Småbarnspedagogiken i rörelse är att varje barn dagligen ska ha möjlighet att röra på sig och uppleva glädjen i att röra på sig. Programmet har byggts upp i samarbete med ett omfattande expertnätverk.

Programmet Småbarnspedagogiken i rörelse är ett av de riksomfattande programmen för att främja motion, det vill säga Rörelse-programmen (Liikkuvat-ohjelmat). Med hjälp av programmen gynnas en motionsinriktad livsstil bland olika ålders- och befolkningsgrupper.

Copyright 2018 © LIKES. All Rights Reserved
FIN | SWE