Oikeaa osallisuutta on päästä aidosti toisten mukaan ja jokaisella lapsella on siihen oikeus. Kenenkään ei tarvitsisi jäädä toiminnasta pois siksi, etteikö apu- ja toimintavälineitä ole keksitty.  
  
Vaikeasti vammaisille lapsille on olemassa paljon erilaisia apu- ja toimintavälineitä, joiden avulla on mahdollista liikkua luonnossa, poluilla, lumella ja jäällä. Monet näistä välineistä helpottavat talvikelissä liikkumista ja osallistumista, vaikkapa päiväkodin tapahtumaan yhdessä toisten lasten kanssa tai liikkumista lähiympäristössä. Erilaiset pulkat ja kelkat mahdollistavat vaikeasti vammaisten lasten yhdenvertaisen osallistumisen, integraation ja inkluusion päiväkodissa ulkoiltaessa, mäenlaskussa ja luistelussa.

Sisällä puolestaan esimerkiksi Scoot-monitoimialusta antaa mahdollisuuden liikkua istuen, leikkiä yhdessä toisten kanssa ja tutustua ympärillä olevaan maailmaan. Lisää apuvälineistä voi lukea Kehitysvammaisten Tukiliiton Malike -toiminnan oppaasta Apu- ja toimintavälineitä vaikeasti vammaisille lapsille ja aikuisille. 
  
Linkki oppaaseen Apu- ja toimintavälineitä vaikeasti vammaisille lapsille ja aikuisille Malikkeen kotisivuilla

Painetun oppaan voit tilata sähköpostitse osoitteesta malike@tukiliitto.fi 
 

Yhteystiedot

Tanja Tauria
Kehitysvammaisten Tukiliitto ry / Malike-toiminta
050 3764 980
www.malike.fi

Hae tai valitse kategoria…

Kaikki ideat

Varje barn ska dagligen ha möjlighet att röra på sig och uppleva glädjen i att röra på sig

Målet med programmet Småbarnspedagogiken i rörelse är att varje barn dagligen ska ha möjlighet att röra på sig och uppleva glädjen i att röra på sig. Programmet har byggts upp i samarbete med ett omfattande expertnätverk.

Programmet Småbarnspedagogiken i rörelse är ett av de riksomfattande programmen för att främja motion, det vill säga Rörelse-programmen (Liikkuvat-ohjelmat). Med hjälp av programmen gynnas en motionsinriktad livsstil bland olika ålders- och befolkningsgrupper.

Copyright 2018 © LIKES. All Rights Reserved
FIN | SWE