Lapsi värikkään kankaan alla leikkimässä.

Vauhtipankki on Youtube-alustalle rakennettu videopankki, jonka ideana on jakaa liikuntaleikkejä helposti ymmärrettävällä tavalla. Vauhtipankki auttaa toteuttamaan varhaisvuosien liikuntasuosituksia käytännössä.

Vauhtipankin videoiden leikeillä on tarkoitus lisätä vauhtia varhaiskasvatuspäiviin. Vauhtipankkiin sisältyy 24 erilaista leikkiä ja peliä, jotka on kuvattu noin 45-90 sekuntia kestäville videoille. Leikkien ja pelien ohjeet on tekstitetty ja loppuun on koottu listaus leikkeihin tarvittavista välineistä ja leikkien mahdollisista sovellutuksista.

Vauhtipankkiin pääset tästä. (YouTube)

Vauhtipankin idea ja toteutus on syntynyt Keuruun kaupungin varhaiskasvatuksen ja Keski-Suomen Liikunnan välisessä yhteistyössä. Vauhtipankin videot auttavat vastaamaan varhaisvuosien liikuntasuosituksiin, joiden mukaan alle kouluikäisten tulisi liikkua kolme tuntia päivässä, joista yksi tunti vauhdikkaasti. Keuruun varhaiskasvatusyksiköissä tavoitteena onkin, että jokainen lapsi liikkuisi päiväkotipäivän aikana vähintään kaksi tuntia: yhden vauhdikkaasti ja yhden rauhallisemmin.

Vauhtipankki syntyi varhaiskasvatuksen henkilöstön tarpeista saada apua ja ideoita siihen, kuinka toteuttaa päivässä tunti vauhdikasta fyysistä aktiivisuutta. Varhaiskasvatuksessa arki on usein hektistä, ja kirjoitetuista teksteistä liikuntaleikkien hahmottaminen on usein vaikeaa ja hidasta. Vauhtipankin tavoitteena on, että liikuntaleikit voi omaksua nopeasti ja helposti videolta.

Yhteystiedot

Tino Kohonen
Liikkuva varhaiskasvatus -koordinaattori, Keuruun kaupunki

Hae tai valitse kategoria…

Kaikki ideat

Varje barn ska dagligen ha möjlighet att röra på sig och uppleva glädjen i att röra på sig

Målet med programmet Småbarnspedagogiken i rörelse är att varje barn dagligen ska ha möjlighet att röra på sig och uppleva glädjen i att röra på sig. Programmet har byggts upp i samarbete med ett omfattande expertnätverk.

Programmet Småbarnspedagogiken i rörelse är ett av de riksomfattande programmen för att främja motion, det vill säga Rörelse-programmen (Liikkuvat-ohjelmat). Med hjälp av programmen gynnas en motionsinriktad livsstil bland olika ålders- och befolkningsgrupper.

Copyright 2018 © LIKES. All Rights Reserved
FIN | SWE